Blog

Miért jó, ha a homlokzati vakolat minél ellenállóbb az UV-val szemben ?
REVCO
REVCO
2023.10.09 14:16
Miért jó, ha a homlokzati vakolat minél ellenállóbb az UV-val szemben ?

Az UV-sugárzásnak intenzíven kitett anyagok színe az évek során veszíthet telítettségéből! FAKULHAT

Minél sötétebb egy szín, a jelenség annál intenzívebb és fokozottan igaz ez a szerves pigmentekkel színezett anyagokra. Épp ezért - az UV-állóság növelése szempontjából a REVCO homlokzati vakolatok és festék színezésére lehetőség szerint, a létező legellenállóbb szervetlen pigmenteket használja. Vannak azonban olyan színek, amelyeknél ez nem megoldható.
-Ezek a túlnyomórészt szerves piros és/vagy narancssárga pigmentet tartalmazó árnyalatok. Ha ilyen szín kerül a falra, sajnos számítani kell rá, hogy a napsugárzásnak kitett felületeken előfordulhat bizonyos fokú telítettség vesztés az évek során. Ez nem azt jelenti, hogy ilyen színt nem szabad homlokzatra felhordani, csak tisztában kell lenni azzal, hogy hamarabb kell számolni egy esetleges átfestés szükségességével az évek múlása során.
-A szerves pigmentet tartalmazó színeket a REVCO külön megjelölte a színkártyán!

A kérdés jogos, hiszen esztétikai és funkcionális hátrányokkal is jár, ha a homlokzaton a zöldes-feketés foltok felütik a fejüket. A jelenség nem ismeretlen sokak számára, és főként a régi építésű ingatlanoknál fordul elő az. Mindegy, hogy egyszerű vakolatról, vagy kő homlokzatról van szó, az algák/mohák nem válogatnak. Ahol megfelelőek a fény- és árnyékviszonyok, a tájolás, valamint a vakolat struktúrája, ott idővel szinte biztosan találkozhatunk az algák/mohák hátulütőivel. Érdemes azonban tudni, hogy a THR, vagyis az un. teljes hőszigetelő rendszer alkalmazása remek választás a prevenció céljából.

Biztos, hogy már látott olyan felületet, amely mohásodott, algásodott, zöldült, esetleg feketedett! Mi erre a megoldás?

Magyar Festék Kft
Magyar Festék Kft
2022.10.14 07:30

Hallottál már az energetikai auditról?

A kifejezés nem mást jelent, mint azt a folyamatot, mely során felméri a szakember otthonod energetikai jellemzőit. Miért jó ez? Napjainkban minden korábbinál nagyobb hangsúlyt érdemes fektetni a hőszigetelésre, hiszen ezen a családi költségvetés, az egyre növekvő energiaárak kigazdálkodása múlhat

REVCO
REVCO
2022.07.04 16:39
REVCO IMPULSE színkártya

Megérkezett 2022 Legújabb Homlokzati színpalettája!A REVCO IMPULSE színkártya 588 egyedi szint tartalmaz, amelyek a REVCO vakolataihoz és festékeihez lettek kifejlesztve. Az egyes színsorok 6 világosabb és 3 sötétebb árnyalatban kerültek kidolgozásra.

Magyar Festék Kft
Magyar Festék Kft
2022.06.28 14:06
Grafitos polisztirol hőszigetelés

Miért érdemes Grafitos hőszigetelést választani?

 

A hőszigetelés a nyári hónapokban egyre gyakrabban kerül szóba. A lakásfelújítás, a korszerűsítés, és az építkezés alkalmával is sokan tisztában vannak azzal, hogy a megfelelő hőszigetelő rendszeren az energiatakarékosság múlhat. A környezetvédelmi szempontok szintén mellette szólnak, így a kérdés inkább az, hogy milyen alapanyagra essen a választás.

Magyar Festék Kft
Magyar Festék Kft
2022.06.02 06:16
Polisztirol szigetelés A-tól Z-ig

Mit érdemes tudni a polisztirol szigetelésről?

A szigetelőanyagok között talán a legnagyobb népszerűségnek örvend a hungarocell. A termék polisztirol néven is ismert. Kedveltsége nem véletlen, hiszen olcsón beszerezhető, széles választékban elérhető, ráadásul speciális, grafitos változata is elterjedt.

BAUMIT
BAUMIT
2022.03.29 11:00
Homlokzati vakolat struktúrák

Hagyományos struktúrák

  • Változatos megjelenés
  • Tartós homlokzati védelem
  • Kapart és dörzsölt struktúra
REVCO
REVCO
2022.03.16 10:16
27 Év Garancia!

Szilikon színgarancia

A REVCO Magyarország Kft. termékfejlesztéseinek és az épületkémia fejlődésének köszönhetően, a törvényileg előírt szavatossági kötelezettségeit meghaladóan, 2013. április 1-től, SILICON vékonyvakolataira 27 ÉV SZÍNGARANCIÁT vállal!