Blog

Miért érdemes Grafitos hőszigetelést választani?

Magyar Festék Kft
Magyar Festék Kft
2024.01.23 14:06
Miért érdemes Grafitos hőszigetelést választani?

A hőszigetelés a nyári hónapokban egyre gyakrabban kerül szóba. A lakásfelújítás, a korszerűsítés, és az építkezés alkalmával is sokan tisztában vannak azzal, hogy a megfelelő hőszigetelő rendszeren az energiatakarékosság múlhat. A környezetvédelmi szempontok szintén mellette szólnak, így a kérdés inkább az, hogy milyen alapanyagra essen a választás.

A piaci kínálat minden korábbinál szélesebb, így a polisztirol fajták mellett a kőzetgyapot és egyéb alapanyagok is rendelkezésre állnak. Az árak természetesen fontos tényezőnek számítanak, de a szigetelő anyagok tulajdonságai alapján érdemes inkább meghozni a vásárlói döntést. Cikkünkben most a grafitos polisztirolt vesszük górcső alá. Tarts velünk, és ismerd meg segítségünkkel ezt a kétségkívül számos előnnyel járó szigetelőanyagot!

Hosszútávra szóló beruházás!

Az energiaválság, a fűtési költségek és a nyáron az ingatlan hűtésére fordított összeg egyre több figyelmet érdemelnek napjainkban. A kiadás csak a dolog egyik oldalának számít, hiszen hiába mindez, ha közben az ingatlan kialakítása nem szolgálja nyáron a hűvös, télen pedig a meleg megtartását. Ezt a célt a nyílászárók cseréjével, valamint a megfelelő homlokzati hőszigeteléssel lehet elérni. Nem mindegy az alapállapot, hiszen minél rosszabb a kiindulópont, annál többe kerülhet a korszerűsítés. A homlokzati szigetelés kapcsán is kiemelt jelentőséggel bír a megfelelő alapok megteremtése, így ha itt rossz állapotban van a falazat, akkor annak előkészítése is szükséges a hőszigetelő rendszer jelentette terheléshez. Érdemes minderre egyfajta jövőre szóló beruházásként gondolni, ugyanis a későbbiekben a felhasznált energia mennyiségében és a várható rezsiköltségekben észlelhetünk majd jelentős változást.

Miért pont a grafitos hőszigetelés? Miért érdemes?

A grafitos hőszigetelés tulajdonképpen polisztirolból készülnek, de a gyártási folyamat során grafitot adnak hozzá. Ez nagymértékben befolyásolja alapvető tulajdonságait, és előnyükre változnak azok. Hőszigetelő képessége javul, és legalább 20%-kal hatékonyabban alkalmazható, mint ahagyományos hungarocell. További előnye, hogy vékonyabb kivitelben elérhető a grafitos hőszigetelés, így helyet takaríthatunk meg a hőszigetelő rendszerrel, mégis jobb eredményt érhetünk el segítségével. Fontos, hogy a lehető legjobb eredmény elérése érdekében a fedőréteget, vagyis a homlokzati vakolatot is jól válasszuk meg. Erre a hőszigetelő anyag típusra a jobb minőségű műgyantás vagy a silicongyanta tartalmú vakolatokat válasszuk. REVCO - BAUMIT

Mikor kifejezetten hasznos a grafitos rendszer?

A homlokzati hőszigetelés kapcsán egy sornyi tényezőt érdemes átgondolni. Ezek között az egyszerű és gyors munkavégzés, valamint a hatékonyan funkcionáló végeredmény egyaránt helyet kapnak. A grafitos rendszernek köszönhetően értékes centimétereket spórolhatunk meg, ráadásul a vékonyabb lapok stabilabban rögzíthetőek, mint hagyományos társaik.