PEAKSTON Homlokzati vakolatok

Nézet:
Sorrend:

Alkalmazási terület: GRAFIATO - SUPREMIX

Homlokzatok és belső falfelületek védelmére és díszítésére ásványi vakolatokon és tapaszokon, betonon, szerves kötőanyagú simító tapaszokon, EPS és EPS grafit hőszigetelő rendszerek végső bevonataként.

Alapfelület előkészítés:

Az alapozás megkezdése előtt a laza, málló részeket el kell távolítani, és a hibákat ki kell javítani. A gombás, algás felületeket el kell távolítani. Csak a teljes keresztmetszetében átszáradt, megfelelő szilárdságú, hibátlan, portól és szennyeződéstől, nedvességtől mentes simított alapra hordjuk fel a Peakston Grafiato homlokzati vakolatalapozót teddy-henger vagy korongecset segítségével.

Felhasználás:

A Peakston Grafiato, Supremix homlokzati vakolatot lassú járású keverővel a felhasználás előtt alaposan átkeverjük, amennyiben szükséges vízzel hígítjuk (legfeljebb 1-2 dl vödrönként). Más termékekkel nem keverhető. A vakolatot az alapozó száradása után (24 óra) rozsdamentes acélsimítóval kell felhúzni és el kell dörzsölni. Egyenletesen, megszakítás nélkül kell dolgozni. A választott szín megfelelőségét felhordás előtt ellenőrizzük, javasolt próbafelhordást végezni a szín ellenőrzése és a pontos anyagszükséglet meghatározása érdekében.

Fontos:

A Grafiato és Supremix homlokzati vakolat felhordása csak megfelelő időjárási- illetve mikroklimatikus körülmények között lehetséges: a levegő és a falfelület hőmérséklete ne legyen +5°C-nál alacsonyabb és ne legyen +25°C-nál magasabb. A homlokzatfelületeket a napsütéstől, széltől és a csapadéktól takarással védjük, de a védelem ellenére eső, köd, erős szél esetén ne dolgozzunk.